Boot met senioren
Verrassend in eenvoud, verbazend in prijs.

Het WatersportDreams Concept

Elk jaar bezoeken wij onze relaties in de watersportbranche om de laatste nieuwtjes te vernemen van botenbouwers, dealers en jachtmakelaars. De dealerbezoeken zijn daarbij het leukste omdat wij hier altijd verhalen uit de praktijk horen waar wij ons product weer beter op af kunnen stemmen.

Tijdens onze laatste dealerronde bezochten we Klop Watersport in Hardinxveld-Giessendam. We komen binnen op het moment dat Willem Klop een boot aflevert aan de familie Joosten, en raken vanuit onze belangstelling voor boten in gesprek met de heer en mevrouw Joosten. Het afgelopen seizoen hebben zij veel gevaren en nu toch de overstap gemaakt naar een grotere sloep.

Ze vertellen ons dat de zoektocht naar deze nieuwe boot een lange reis was. Vol met onduidelijkheden zoals, waarom is die ene boot nu € 15.000,- duurder dan de andere terwijl de boot er nagenoeg hetzelfde uitziet en bovendien van hetzelfde bouwjaar is. We kwamen er gewoon niet uit, zegt mevrouw.

Natuurlijk speelden de financiën ook een rol. We hadden wel wat gespaard, maar daar hadden we andere plannen mee. Vandaar dat we een afspraak hebben gemaakt met onze eigen bank. We wilden weten wat onze financiële mogelijkheden zouden zijn. Uiteraard hadden we zelf ook al onze gedachten hierover gevormd. We wilden namelijk met een krediet van € 40.000,- onder de € 500,- per maand blijven en flexibel zijn wanneer we onze boot weer gaan inruilen. Dus waren we benieuwd wat onze eigen bank zou kunnen aanbieden.

Nou, dat viel tegen, zegt mevrouw. Eerst twee weken wachten voor een oriënterend gesprek, en na dat gesprek wisten we eigenlijk nog niks. Moesten we weer wachten voor een volgende afspraak. En tijdens dat laatste gesprek werd ons geadviseerd, omdat we een boot kopen, een persoonlijke lening te nemen van € 40.000,- over 6 jaar tegen een rente van 6,8% voor een maandbedrag van ruim € 670,-. Nee, een flexibele looptijd, dat kon niet. Terwijl we van tevoren hadden aangegeven dat wij dat belangrijk vonden en wij niet meer dan € 500,- per maand wilden besteden. Teleurgesteld en enigszins geïrriteerd verlieten we de bank. Ook waren we bang dat onze plannen bijgesteld of misschien wel afgesteld zouden moeten worden.

We gingen toen terug naar Klop Watersport om te melden dat we in een lagere prijsklasse wilden zoeken. We vertelden Willem dat de boot niet meer zou mogen kosten dan € 25.000,- De reactie van Willem op ons verhaal was: ”Als de boot € 25.000,- mag kosten, kunt u bij ons tot € 40.000,- winkelen.”

Natuurlijk snapten we dat niet. Toen werd ons duidelijk gemaakt dat wanneer we nu een boot van € 40.000,- aanschaffen die na 6 jaar nog 40% opbrengt bij inruil, de boot ons niet meer dan € 24.000,- kan kosten in de periode dat we hem gebruiken. Wat een verrassende eenvoud, wat een logica. Daar was geen speld tussen te krijgen. Op dat principe berust het WatersportDreams Concept waarbij je ook nog aan kunt geven of je zelf mee wil doen in de investering of juist helemaal niet.

Wij gaven er de voorkeur aan om geen extra eigen geld in de boot te steken en de gehele investering van € 40.000,- vanuit het WatersportDreams Concept te doen over de geplande 6 jaar. Het maandbedrag werd toen € 448,- inclusief rente. De rente bij WatersportDreams was hierbij overigens 39% voordeliger ten opzichte van onze eigen bank.

Wij hadden nooit gedacht dat de aanschaf van onze boot zo voordelig gerealiseerd kon worden. Wij danken Willem van Klop Watersport uit Hardinxveld-Giessendam dat hij ons geattendeerd heeft op het WatersportDreams Concept.

Voor meer informatie: www.watersportdreams.nl   

Stel ons gerust uw vraag