Camper grijs

Waarom een gebruikte (bus)camper kopen, .... als een nieuwe voordeliger kan zijn?

De familie Scherpenzeel was op zoek naar een gebruikte camper van maximaal
€ 45.000,00. Na een eerste oriëntatie op internet, stapten zij de showroom binnen van een camperdealer met een royale voorraad in gebruikte campers. Hoewel er gekozen kon worden uit meerdere modellen en uitvoeringen, kwam het niet tot een besluit welke camper het ging worden. De nieuwe camper die ze ook uitgebreid van binnen hadden bekeken, was overigens wel helemaal wat ze zochten.

De verkoper kreeg in de gaten dat de voorkeur uitging naar de nieuwe camper, en stelde de familie Scherpenzeel voor om binnen het CamperDreams Concept een nieuwe camper aan te schaffen van rond de € 65.000,00. De nieuwe camper, die ze al hadden gezien, sloot namelijk prima aan op hun wensen.

De familie Scherpenzeel gaf aan dat de nieuwe camper weliswaar naadloos aansloot bij hun wensen, maar in ieder geval niet aansloot bij hun budget. Hij kostte namelijk € 20.000,00 meer dan dit gebruikte. Toch, zei de verkoper, zou de nieuwe camper van € 65.000,00 uiteindelijk wel eens voordeliger zou kunnen zijn dan die gebruikte camper van € 45.000,00. De familie Scherpenzeel begreep dit eerst niet, maar de verkoper legde dit helder uit.

Binnen het CamperDreams Concept draait het in hoofdzaak om de waardevermindering en in mindere mate om de investering. Op die nieuwe camper mag u rekeninghouden met een waardevermindering van zo’n € 30.000,00 in 5 jaar. De waardevermindering – lees afschrijving - is bij die gebruikte camper van € 45.000,00 een stuk lager, te weten circa € 20.000,- in 5 jaar. Deze nieuwe camper kost dus € 10.000,00 meer in 5 jaar. Anders gezegd, € 2.000,00 per jaar of € 166,66 per maand meer dan een gebruikte camper.

Tegenover deze extra € 166,66 per maand staat dat bij de nieuwe camper alles nieuw is, dat er volledige garantie op zit en dat u dus de aankomende jaren veel minder geld uit hoeft te geven aan onderhoud, banden, reparaties, vervanging distributieriem etc. etc..

Als u deze twee berekeningen naast elkaar zet dan kan het wel eens zijn dat de nieuwe camper voor u in de praktijk voordeliger uitpakt dan de gebruikte. Bovendien heeft u – als u kiest voor de nieuwe - de uitvoering en indeling die u wenst.

Maar hoe zit dat dan met de aankoopprijs….wie legt die dan op tafel? Vroeg de familie Scherpenzeel. Standaard wordt de gehele investering van de camper van u overgenomen. U hoeft uw spaargeld dus niet per sé aan te spreken. Vervolgens betaalt u maandelijks de rente over de investering plus de geplande waardevermindering. Voor de gebruikte camper is dat zo rond de € 495,00 per maand en voor de nieuwe is circa € 715,00.

Dus voor € 220,00 extra per maand, heeft u de nieuwe camper van uw dromen, met alle denkbare vormen van garantie, en de zekerheid dat u de aankomende jaren verschoond blijft van onverwachte kosten.

Dankzij het CamperDreams Concept geniet de familie Scherpenzeel nu van een zorgeloze vakantie met hun nieuwe camper.   

Voor meer informatie: www.caravandreams.nl

Stel ons gerust uw vraag